Притежателите на разплащателни сметки неочаквано могат да се окажат без достъп до парите си

...
Притежателите на разплащателни сметки неочаквано могат да се окажат без достъп до парите си
Коментари Харесай

Голяма българска банка блокира сметката ви, ако не теглиш пари

Притежателите на разплащателни сметки неочаквано могат да се окажат без достъп до парите си тъкмо в моменти, когато имат най-вече потребност от тях. При това повода не са неактуализирани персонални данни, поради което от време на време банките блокират сметки на своите клиенти, съобщи.  

Оказва се, че една от най-големите банки у нас - " Уникредит Булбанк ", блокира без предизвестие всяка разплащателна сметка, от която в продължение на 12 месеца титулярът не е теглил пари. Банката приема, че по тази сметка има нещо подозрително, без значение че притежателят може през това време да е внасял суми в нея.

Читател на " Сега " алармира, че като клиент на " Уникредит Булбанк " неотдавна е бил неприятно сюрпризиран да получи известие, че разплащателната му сметка е " затворена ", когато се опитал да подреди онлайн заплащане от нея. При посещаване в офис на банката е получил пояснение, че е постоянна процедура да се блокират сметки, по които за по-дълъг интервал няма тегления на пари, макар че има приходи. Мярката била " за положителното на клиентите ", тъй като по този начин се предотвратявало евентуално източване на пари. Разплащателната сметка уж била разблокирана при визитата на банковия офис, само че при идващ опит за онлайн превод отново се оказало, че е затворена. Последвало ново посещаване на банковия клон, този път служителката посъветвала клиента да изтегли някаква алегорична сума и по този начин да се записва придвижване по сметката. Куриозното е, че банковите служители не са били наясно след какъв брой месеца се блокира сметка, от която не се теглят пари - в единия случай са твърдели за 6 месеца, в другия - за 3 месеца.

Продължение в
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР